Risico’s van een penispomp en het tedere alternatief vitallusPLUS

Risico’s van een penispomp: Het bekende gezegde “Hoe meer, hoe beter” klopt niet altijd.

Met name bij het gebruik van penispompen worden de risico’s vaak niet genoemd. Als gevolg hiervan lijken de behaalde resultaten zeer indrukwekkend. Dit leidt ertoe dat men deze sneller wil behalen en te ver doorschiet in het gebruik. De risico’s van een penispomp moeten niet worden onderschat.

Waarvoor worden penispompen gebruikt?

Mannen die een  penispomp gebruiken, doen dit om verschillende redenen. Velen willen een langere krijgen. Bij anderen gaat het eerder om de dikte. En enkelen gebruiken de penispomp als ondersteuning voor hun erectie. Met de pomp moet verstandig worden omgegaan om een maximaal resultaat te behalen. Overdrijven kan een tegengesteld effect hebben. In “het beste geval” wordt alleen het gewenste resultaat niet gehaald. In het slechtste geval ontstaan er gezondheidsproblemen door het overmatige gebruik.

Risico’s van het gebruik van een penispomp

Bij gebruik van een penispomp moet altijd in gedachten worden gehouden dat dit tot ernstig letsel kan leiden. Ernstig betekent echter niet direct levensgevaarlijk. Bij onjuist gebruik is er echter altijd kans op gezondheidsproblemen rondom de genitaliën.

Bloeduitstortingen op de penis

Bloeduitstortingen ontwikkelen zich als aders onder de huid knappen. De reden hiervoor is bijna altijd een te hoge onderdruk die door de penispomp wordt veroorzaakt. Terwijl kleine “blauwe plekjes” relatief gezien niet problematisch zijn, moet bij grootschalige verkleuringen een arts worden geraadpleegd.

Geen bloedafvoer in de penis

Een te hoge druk of een te langdurig gebruik kan leiden tot sluiting van de bloedvaten in de penis. Over het algemeen wordt dit symptoom ook een “permanente erectie” genoemd. Daarbij wordt door de sluiting van de bloedvaten voorkomen dat het bloed uit de penis wegstroomt. Vaak kleurt de penis blauw tot donkerblauw. In dit geval moet zo snel mogelijk een arts worden geraadpleegd, aangezien dit snel moet worden behandeld.

Lymfeklieren bij het schaambeen

Hierbij gaat het om een symptoom dat zich na het verkeerd plaatsen van de penispomp voordoet. Wanneer de rand van de penispomp delen van de schaamstreek omsluit, verzamelt zich daar vocht. Ook hier moet een arts worden geraadpleegd, aangezien het vocht alleen kan worden verwijderd door masseren of draineren.

De traditionele penispomp en de vitallusPLUS-penispomp

Zoals boven beschreven kunnen enkele meer of minder ernstige complicaties zich voordoen wanneer een traditionele penispomp wordt gebruikt. De vitallusPLUS-penispomp is zo gebouwd dat deze volledig worden voorkomen. Het centrale element bestaat uit de compressiekoker die het weefsel beschermend bij elkaar houdt. Zowel de cilinder als de compressiekoker worden op maat gemaakt waardoor het risico op een te ruime plaatsing wordt uitgesloten. Binnenin wordt een constante onderdruk opgebouwd die voor langdurig gebruik ideaal is. Daarnaast is de vitallusPLUS veel lichter gebouwd en bestaat uit flexibel materiaal. Hierdoor is geen hogere druk nodig om deze aan het lichaam te laten hechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.